I början av veckan slängde jag ihop en smidig och god lunch beståendes av älgfärsbiffar, blomkålsmos samt egengjord brunsås. Super gott, smidigt och nyttigt.
För denna goda/enkla måltid behöver du:
Vispgrädde
Tomat (om man vill ha det)
Kalvfond
Blomkål
Älgfärs
ägg
salt och peppar
Älgfärsbiffarna gjorde vi dagen innan på ca 500 gram färs och ett ägg, salt & peppar.
Blomkålsmos:
Koka upp så mycket blomkål som du önskar tills de blir mjuka. Häll av vattnet och häll i grädde (jag tog ca 2 msk) samt kalvfond (ca 2 msk) samt en skivad tomat och mixa ihop detta. Koka upp och servera!
Såsen kan du även göra vid sidan om, ex. om du skulle vilja servera potatis eller liknande.
Blomkålsmos:
Koka upp så mycket blomkål som du önskar tills de blir mjuka. Häll av vattnet och häll i grädde (jag tog ca 2 msk) samt kalvfond (ca 2 msk) samt en skivad tomat och mixa ihop detta. Koka upp och servera!
Såsen kan du även göra vid sidan om, ex. om du skulle vilja servera potatis eller liknande.
Det ser ganska fattigt och osmakligt ut, men självkklart kan man ex. ha sallad till.
Det är värt att testa, ni kommer inte bli besvikna!
Det är värt att testa, ni kommer inte bli besvikna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar